- Πληροφοριακά Στοιχεία

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Αμπελουργικά Τοπία της Αιγιάλειας-Εντός, εκτός και επί τα αυτά” πραγματοποιείται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2014-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας”. Σε συνεδρίασή της, η οργανωτική επιτροπή των “Οινοξένεια” προχώρησε στην κατάρτιση όρων συμμετοχής στον διαγωνισμό, που πραγματοποιείται μέσω Facebook.
Add a commentΔιαβάστε περισσότερα: Διαγωνισμός φωτογραφίας "Αμπελουργικά Τοπία της Αιγιάλειας"
- Πληροφοριακά Στοιχεία

Η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε.) σας προσκαλεί στην επιστημονική, ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο:
Add a commentΔιαβάστε περισσότερα: Ημερίδα : "Κορινθιακή σταφίδα: παράδοση και υγεία"
- Πληροφοριακά Στοιχεία

Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για αμπελουργούς, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα.
Add a commentΔιαβάστε περισσότερα: Τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για αμπελουργούς «Μαθήματα αμπελουργίας»
- Πληροφοριακά Στοιχεία

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τη διαχρονική δυναμική της ελληνικής αμπελουργίας και οινοποιίας και να καταγράψει τις αντίστοιχες προκλήσεις και προοπτικές,φέρνοντας σε δημιουργικό διάλογο την επιστήμη,την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό των γεύσεων.
Add a commentΔιαβάστε περισσότερα: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.: Αμπέλι και κρασί στην Ελλάδα
- Πληροφοριακά Στοιχεία

Κακά τα ψέματα! Οι Έλληνες μπορεί να θεωρούμε καλά αρκετά ελληνικά κρασιά, ελάχιστοι ξένοι μπορούν ωστόσο να πουν ότι γνωρίζουν τι εστί ποιοτικό ελληνικό κρασί. Η προσπάθεια να γνωρίσουν οι ξένοι την ελληνική παραγωγή οίνου και να αγκαλιάσουν ελληνικά κρασιά και ποικιλίες είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από την έκθεση κρασιού ProWein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (23-25.03.2014), στην οποία συμμετείχαν 4.800 εκθέτες από 50 χώρες και επισκέφθηκαν περίπου 45.000, κυρίως επαγγελματίες.
Add a commentΔιαβάστε περισσότερα: ProWein 2014: Αξιοπρεπής παρουσία, αλλά η καθιέρωση αργεί










