- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : 07 Μάιος 2012

Καλησπέρα, αν ακούσετε να σας καλούν σε κάθετες, οριζόντιες, γευστικές δοκιμές και άλλου είδους, όχι δεν σας καλούν να κάνετε γυμναστική, ούτε να τρέχετε πάνω κάτω.
Η κάθε μια ορολογία έχει τη δική της επεξήγηση και θα σας την παρουσιάσουμε αμέσως. Φυσικά μια μια θα σας τα πω τα μυστικά, για να αφομοιώσετε και αν μην τα ξεχάσετε.
Η πιο συχνή πρόσκληση είναι για κάθετη γευστική δοκιμή. Ναι ναι οκ θα κάθεστε και αυτό βοηθάει, αλλά το κάθετη δοκιμή είναι και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Στην επόμενη τέτοια πρόσκληση μην την απορρίψετε.
Θα έχετε την τύχη να δοκιμάσετε διαφορετικές χρονιές του ίδιου κρασιού. Μπορείς να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές χρονιές της ίδιας ετικέτας, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη μέχρι την πιο παλαιά. Σε αυτήν την δοκιμή μπορείς να καταλάβεις, τις δυνατότητες παλαίωσης. Σταθερή παράμετρος σε τέτοια δοκιμή, είναι ένα κρασί και μεταβλητή είναι η ποιότητα από εσοδεία σε εσοδεία
Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε μια τέτοια δοκιμή, είναι η εξέλιξη του κρασιού μέσα στον χρόνο και κατά πόσο μπορεί να παλαιώνει και μέχρι ποια χρονιά μπορεί να φτάσει. Οπότε στην επόμενη πρόσκληση σε κάθετη γευστική δοκιμή, μην πείτε δεν μπορώ. Είναι ένα κυνήγι στο χρόνο, για να δεις πόσο αντέχει μια φιάλη , από μωρό μέχρι να μεγαλώσει και να δώσει ότι μπορεί. Εσύ; Θα το χάσεις;
